Nagy jövő várhat a Pétervásárai Bukrán Erikre

Bukrán Erik -munkában-

Honlapunk, a lassan 7 hónapja Angliában légióskodó, egykori pétervásárai labdarúgóval Bukrán Erikkel készített interjút.

Mikor kerültél kapcsolatba Erik a jelenlegi Angliai csapatoddal, a Boltonnal?

          2013 márciusában biztosra vehettem, hogy a következő szezonomat már nem a Bp. Honvédban fogom kezdeni. Nem hosszabbítottam meg az amatőr szerződésemet. A Bp. Honvéd vezetői ezt elfogadták. Ekkor egy Illyés Dániel által készített videó alapján, ami egy angol menedzser Bill Stewart kezébe került és ő továbbította, a Premier Ligás es Championshipben szereplő klubokhoz, amelyek próbajátékra is invitáltak. Ezek a csapatok az Everton, Wigan és végül a Bolton volt. 2×2 hetet töltöttem Angliában próbajátékon az imént felsorolt csapatoknál. Mint kiderült, júliusban mind a 3 csapat nagy érdeklődést mutatott felém, de végül is a Bolton lett a befutó.

Mikor kerültél a jelenlegi csapatodhoz, mióta élsz kint?

          2013. Július 15-én kezdtem meg a felkészülést, azaz 7 hónapja.

Mondanál egy-két információt a mostani csapatodról, a kinti körülményekről?

          Amit tapasztaltam Bolton Wanderers csapatainál az ég es föld bármelyik magyarországi csapattal szemben. Először a stáb, ami a legpozitívabb csalódás volt. Az edzői stáb a pályán hihetetlen nagy elvárasoknak tesznek ki bennünket, viszont a pályán kívül egy nagyon barátságos, nagy tisztelettel rendelkező embereket ismertem meg. Nem kezdtük a szezont fényesen a fiúkkal, viszont mostanra kezdjük sorra nyerni a liga meccseket. Az edzők rengeteg munkája es hihetetlen türelmüknek köszönhetően hatalmasat fejlődtünk.

Milyen körülmények között laksz kint?

          Én egy nevelőcsaládnál kaptam szállást, amelyet a Bolton kezdeményezett nekem. Egy hatalmas családi házban egy csodás segítőkész családdal, akik rengeteget segítettek a beilleszkedésemben.

Hogyan néz ki egy napod Angliában?

          Egy napom? Hát ez változó. Minden nap más, minden nap a hétvégi, vagy elég gyakran a hétközi meccshez van igazítva. Rengeteget edzek! Átlagban 5-6 órát töltünk a pályán és a konditeremben. Nagyon szerencsésnek érzem magam, mivel elég fiatalon az U21-es csapatban tudok edzeni és fejlődni.

Melyek most a terveid, céljaid?

         Ebben az évben a célom, amit az edzőim is hangsúlyoztak, a beilleszkedés, és ez a fajta élet megszokása. A következő évben U18-as csapatban egy egész szezon vár rám, amelyen nagyon szeretnék jól teljesíteni és a legjobbat nyújtani. Van rá esély hogy az U21-es csapatban is lehetőséget kapjak, amellyel élni szeretnék és élni is fogok. 

Van-e olyan élményed a Pétervásárai csapatról, edzésekről, amikre szívesen gondolsz vissza?

          Rengeteg szép emlék ugrik be, mikor Pétervásárára gondolok. Itt kezdődött a karrierem, örökre hálás leszek az ott töltött évekért és a velem dolgozó, engem segítő edzőimnek is. Isten nyugosztalja Bocsi Attila bácsit, akinek tanácsára a kapuba álltam. Nagyon sajnálom, hogy nem vehettem részt a temetésén. 

Mi hiányzik legjobban Magyarországról?

          A család, – mindenek előtt! Manapság egyszerű tartani a kapcsolatot az internet segítségével, de a közeli hozzátartozóim hiánya leírhatatlan.

Mikor leszel legközelebb itthon, Pétervásárán?

          Amint lehetőségem lesz egy szabad hosszú hétvégére, azt arra fogom felhasználni, hogy hazautazzak. Ebben is nagyon megértőek a Bolton stáb tagjai.

Mit üzensz a Pétervásárai focipalántáknak?

          Nekünk volt egy álmunk, gondolok itt nagybátyámra Bukrán Gáborra, édesapámra Bukrán Csabára és jómagamra. Mindannyian kis városból kezdtünk neki az álmaink megvalósításának. Mára a nevünk nem csak Magyarországot, hanem fél Európát bejárta. Amit ezzel szeretnék mondani, az az, hogy mi soha nem adtuk fel. Mi áldozatokat hoztunk a foci érdekében. Nálunk a foci volt az első. A labdarúgás nem más, mint mentalitás, hozzáállás kérdése. Azt üzenem a Pétervásárán játszó kis labdarúgóknak, hogy soha ne adják fel álmaikat, mint ahogy én is az álmaimért küzdök minden nap. Az én példám is mutatja, hogy nagy alázattal, sok munkával, sok lemondással elérheti mindenki a céljait, ha azt igazán akarja.

Köszönöm Erik a beszélgetést, sok sikert kívánunk karrieredhez. Szurkolunk neked!

         Köszönöm szépen! Üdvözlök mindenkit Pétervásárán!

Erikkel való beszélgetésem során több minden megfordult a fejemben. Azt tudtam, hogy tehetséges, minden adottságokkal rendelkező, nagy karrier előtt álló kapus, de még valamiben megbizonyosodtam. Bukrán Erik ugyan az a jó humorral megáldott, szerény fiú, aki valamikor a Pétervásárai serdülő csapat kapusa volt, most pedig egy nagy múltú, a felnőtt válogatottunk kapusát, Bogdán Ádámot is foglalkoztató, Bolton Wanderers fiatal kapusa. Reméljük nagy jövő előtt áll és kis városunknak ismét lesz egy válogatott játékosa. Az eddigi egyetlen ilyen játékos Bukrán Gábor, Erik nagybátyja. Hajrá Erik!

                                                                                                                        BCS

http://www.bwfc.co.uk/team/reserve_profiles/ (Bolton Wanderers honlapja)