Sikeres évzárás a labdarúgó csapatainknál

A hétvégén minden csapatunk befejezte a 2013/2014-es labdarúgó bajnokságot. Elöljáróban elmondható, hogy minden csapatunk helytállt és sikeresen szerepelt.

Nézzük a csapatainkat:

Felnőtt csapat

felnőtt

10466893_10152478874189904_1856088605_n

Pádár Bélát a csapat edzőjét kértük meg, értékelje az elmúlt bajnokságot:

– Az előző bajnokság utolsó pillanataiban elvesztett dobogós helyezés miatti csalódás után, nagy becsvággyal és reményekkel indult a csapat a következő évadra. Keretünkből távozott néhány játékos, helyettük Tarnaleleszről érkezett Tóth Martin és Dorkó Alex, valamint az ifjúsági csapatból a tehetségesebb fiatalok is az első kerettel kezdték a felkészülést. Céljaink, annak ellenére, hogy az átszervezések miatt egy kiegyenlítettebb, erősebb bajnokságra lehetett számítani továbbra is a dobogó elérése és a kupában való minél jobb szereplés voltak.

A bajnokság jól indult számunkra, az első fordulóban az egyik legnagyobb riválist, az Egerszalókot sikerült legyőznünk. A következő fordulókban sajnos olyan vereségek és döntetlenek születtek, amelyeket megfelelő helyzetkihasználással simán nyerni kellett volna. ( 5 mérkőzés….5 pont…) Fontos győzelem volt utána , az addig kiválóan szereplő Heréd és a Verpelét legyőzése. Az őszi forduló hajrájában 50%-os teljesítményt nyújtottunk, az utolsó fordulóban az addig 2 pontot vesztő Gyöngyös ellen fájó vereséget szenvedtünk, mely mérkőzésen megmutatkozott az őszi viszonylagos  sikertelenségünk minden hibája. Rengetet helyzetet dolgoztunk ki sikertelen befejezéssel, és elkerülhető gólokat kaptunk. A 8. helyen fordultunk, a dobogótól 4 ponttal lemaradva.

A téli felkészülésnek úgy indultunk neki, hogy igazolnunk kell legalább 2-3 minőségi játékost céljaink eléréséhez. Ehhez képest a vádelem egyik oszlopa (Érsek Szabolcs), Kocsis Gábor és Dorkó Alex eligazoltak, Érsek Csaba abbahagyta a versenyszerű játékot, a legnagyobb érvágás mégis kapusunk (Balázs Levente) 3. forduló utáni kiválása jelentette külföldi munkavállalás miatt……Az ifjúsági csapatból erősítettünk, Keszte Márton, Eszes  Zoltán és a kapus Vincze Viktor valamint egy idősebb de rutinos játékos , Tóth János (Váraszó) került a felnőttekhez.   A csapat becsületesen végigcsinálta a téli felkészülést, volt néhány ijedt arc a szűkös keret miatt, de bíztunk így is a jó szereplésben.

A tavaszi jó szereplésünknek nem kedvezett , hogy a Gyöngyös ellen felcserélt pályaválasztói jog miatt, a 15-ből  9 mérkőzés  idegenben várt ránk……..Úgy számoltunk, maximum 36, de legalább 30 pont kell a dobogóhoz. Az első fordulóban szerencsétlen vereséget szenvedtünk az Egerszalóktól, de utána 3 bravúros győzelem született. Fájó vereség volt a hazai Gyöngyöshalász elleni 1:3, ráadásul a Balázs Leventét váltó kapusunk, Kuris Attila súlyos sérülést szenvedett, mely miatt több hétre kidőlt a sorból. A csapat erejét bizonyítja az ifjú kapussal elért sorozatban 4 győzelem.  Talán a legértékesebb idegenben a Heréd elleni volt, ahol az élete első felnőtt mérkőzését játszó Vincze Viktor nagyszerűen védett. Közel kerültünk a dobogóhoz a 2. helyezettől 3 pontra voltunk. Két olyan mérkőzés következett melyek 6 pontja be volt  tervezve a   tavaszi összpontszámba…..1 pont lett belőle……Sajnos fiatal kapusunk nehezen bírta a terhet, kaptunk elkerülhető gólokat, de a bélapátfalvi vereséget és az otthoni Detk elleni döntetlent is a kihagyott helyzetek miatt nem tudtuk megnyerni. Elúszni látszott a dobogó…..10 nap alatt 3 meccs volt hátra, a dobogóért harcoló, elmaradt verpeléti, a Domoszló és a veretlen Gyöngyös. Idegenben mindegyik….Verpeléten az első félidőben 5:0-ra vezettünk….5:3 lett a vége, volt 10 rossz percünk….Domoszló ellen 4:1 ide a szünetben, a vége 4:2, mindkét meccset az első félidei parádés játékunkkal lerendeztük.

Úgy vágtunk neki a Gyöngyös elleni mérkőzésnek, hogy a saját kezünkben volt a sorsunk…ha nyerünk biztos a 3. hely….Nagyon jól kezdtük a meccset, többször lekontráztuk a hazaiak védelmét, több ajtó-ablak helyzetünk volt…Érezhető volt, ezen a mérkőzésen csak mi nyerhetünk. Az ellenfélnek talán egyetlen veszélyes lövése volt szabadrúgásból, amit az utolsó meccsre felépülő Kuris Attila bravúrral hárított. A 2. félidőben látszott, hogy a Gyöngyös gyorsan el akarja dönteni a 3 pont sorsát, de csapatunk nagyszerűen, fegyelmezetten, egymást kisegítve védekezett és uralta a 2. félidőben a játékot. Minden ellentámadásunkban benne volt a gólveszély, többször hajszálon múlott a vezetésünk. A félidő közepén végre megtört a jég, villámgyors kontra végén nagyszerű gólt lőttünk. A hátralévő időben a kiállításokkal tarkított  rangadón még több gólt is szerezhettünk volna, de a hármas sípszónál annak az egynek is felhőtlenül örültünk. A habot is megkaptuk a tortára, az Egerszalók herédi veresége a 2. helyet jelentette sikeres hajránknak!

Közben a kupában is tüsténkedett csapatunk, kiemelésekkel és szerencsés sorsolással ugyan, de döntőztünk a Gyöngyössel, ahol sokáig szoros mérkőzésen a végére elfáradva 5:1-es tisztességes vereséget szenvedtünk. A csapat ezüstérmet szerzett és kijutott az országos táblára!

A tavasz folyamán szinte minden a csapat sikere ellen szólt, meghatározó játékosok távozása (Balázs, Érsek), a keret kívülről való megerősítésének sikertelensége, ezek által a keret szűkössége, hosszabb sérülések (Kuris, Nagy Martin), munkahely miatti hiányzások (Hegedűs) és a sok idegenbeli mérkőzés. A legtöbb gond a Bélapátfalvi mérkőzésen csúcsosodott ki, ahol eltiltások és betegség miatt 5-en hiányoztak a kezdőcsapatból….

Egyénileg sok jó teljesítmény volt a csapatban. A támadósorban meg kell említeni Csóka Róbert 44 gólját (ezzel is csak 2. a listán), a több poszton is kimagaslót nyújtó Nagy Ádám (9 gól) egyre érettebb játékát , a góllövő cipőjét megtaláló sajnos sérülések miatt néhányszor hiányzó 10 gólos Nagy Martint, és a jövő egyik emberét, a villámgyors Bojtos Ádámot, aki ha sérülései nem hátráltatnak a csapat meghatározó játékosa lehet. A középpályán Tóth Martin a csapat motorja volt, egyre kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott, csak a gól hiányzott a még jobb teljesítményhez, Kovács Zoltán a középpályán állandósította helyét, fejjátéka, fegyelmezettsége nélkülözhetetlen volt a pálya középső részén. Berki Ádám a csapat Jolly Jokere, több poszton is hasznára volt a csapatnak, a tavasz közepén hullámvölgyben volt, de a végére a csapat egyik húzóembere lett, nagy szükség volt a formajavulására. Gulyka Zsolt a csapat kapitánya tavasszal a középpályáról a védelem tengelyébe került, ahová átmentette rutinját, a „fejét” és a csapatot átlendítette a nehézségeken. A tavasz nagy felfedezettje, aki ha nem sérül meg a télen, hamarabb is szerepet kaphatott volna, Eszes Zoltán, mindent elsöprő lendületével, a legkisebb lámpaláz nélkül erős jobbszárnyat adott a csapatnak az ellenfelek nagy bánatára.  Keszte  Márton szintén a jövő embere, belekóstolt a felnőtt mezőnybe, gyors, kiváló rúgótechnikával rendelkezik, nagy értéke a csapatnak. Kovács Krisztián és Tóth János viszonylag keveset játszott, de mindenképpen meg kell őket dicsérni hozzáállásuk és rutinos játékuk miatt. A védelemben Molnár Gyula hozta a megbízható, fegyelmezett játékát biztos pont volt a védelem jobb oldalán. Hegedűs Richárd a kihagyhatatlan középső védőnk, aki munkahelyi elfoglaltság ellenére is többször kisegítette a csapatot, magas szinten játszott az év folyamán, szinte nélkülözhetetlen a csapat számára. Földi Péter az egyik legegyenletesebb teljesítményt nyújtotta a csapatban, a megye legjobb balbekkje…..Három kapus is szerepelt az év folyamán, Balázs Levente személyében egy nagyszerű sportember, megbízható kapus távozott, nagy érvágást okozva, Kuris Attila szorgalma és játékszeretete által hamarosan egyre jobb kapuvédővé válik, amit a Gyöngyös elleni meccsen is bizonyított, Vincze Viktor pedig felvérteződött, a felnőtt mezőny minden örömével, nehézségével amit reméljük hasznosítani tud a jövőben.

Szeretnék gratulálni a serdülő csapat bronzérméhez, és köszönöm az ifjúságiak hozzáállását, akik szintén éremesélyesek voltak az utolsó fordulóig, a felnőttcsapat sikeréhez  ők is hozzájárultak! Köszönöm minden utánpótlás edző munkáját, a jövőben még nagyobb erőket mozgósítunk a sikeres utánpótlás nevelés érdekében.

A csapatnak évek óta meg van a váza, lehet rá építeni. Meg kell tartani értékeinket, a jövő évi jó teljesítményhez szükség van egy rutinos kapus és maximum két-három meghatározó játékos igazolásához  – mondta Pádár Béla edző.

U19 csapat

(bajnokság végeredménye)

ifi

 

10167938_687773117955597_2182699083771482260_n

 

A csapatot Kovács Krisztián vezette, aki nagyon sok problémával küzdött egész évben. A tavalyi bajnokcsapatból voltak, akik kiöregedtek, voltak akik eligazoltak és szerencsére a felnőtt csapathoz is kerültek fel játékosok. A csapat legnagyobb nehézsége a létszámgond volt, hiszen hétről hétre ezzel küzdöttek. A csapat azonban így is helytállt, és évvégére az ötödik helyen végzet.

U16 Csapat

(bajnokság végeredménye)

seri

 

WP_20140608_001

Boros Csaba a csapat edzője értékelte az évet:

Az elmúlt bajnokságban a gyerekekkel rengeteget edzettünk és lelkiismeretesen készültünk a bajnokságra. Nyáron három meghatározó játékosunk Szabó Marci, Kovács Ricsi és Dulai Rajmund magasabb osztályba igazolt, így valamelyest csökkentek az esélyeink. Csonka Benjámin viszont visszatért a csapathoz, aki nagy erősítés volt számunkra. Az ősz folyamán egységes csapatott sikerült összeraknunk Molnár Gyula edzőpárommal, akivel együtt készítettük fel az U13-as és U16-os csapatot. A bajnokság felénél a bravúros 3. helyen álltunk. A célunk ekkor az lett, hogy nyáron érmet szerezzen a csapat, bár tudtuk ez nem lesz könnyű.

A téli felkészülésünket nagyban segítette a megépült műfüves pálya. A jó sikerült alapozás után kedvező előjelekkel vártuk a tavaszt. Sikerült ugyanis a Pétervásárán tanuló Tima Zsoltot leigazolni, valamint az egri foci széthullása után Szabó Marcit, Dulai Rajmundot és Kovács Ricsit visszaigazolni csapatunkba.

Aztán elkezdődött a bajnokság és jöttek a nehézségek. Az ifjúsági csapatban folyamatosan létszámhiánnyal küzdöttek, így minden hétvégén 5-6 serdülő játékos játszott az ifjúságiak között. Így szerepelt az U19-ben: Kovács Richárd, Csonka Benjámin, Szabó Márton, Dulai Rajmund, Para István, Berki Krisztofer, Farkas Benjámin, Lázár Patrik, Bocsi Csaba, Suha Norbert. Ezek a játékosok így a vasárnapi serdülő mérkőzésre vagy nagyon fáradtan, vagy sérülten érkeztek, de volt olyan is, hogy el sem tudtak jönni. Ilyen esetben a fiatalabb születésű játékosokra támaszkodtunk, akik nagyon ügyesen megállták a helyüket. Itt kiemelném Lakatos Csabát (ő egyetlen meccsről sem hiányzott), Bocsi Bencét, Ökrös Balázst, Molnár Eriket.

Tovább tetőzte gondjainkat, hogy Csonka Benjámin idény közben kulcscsont, Szabó Marci pedig kézfejtörést szenvedett.

Ezek mellett is azonban a csapat tovább harcolt a céljainkért és a bajnokság végére sikerült megtartani a harmadik helyünket. Mérlegünk 22 meccsből, 15 győzelem, 5 döntetlen és 2 vereség. Aminek nagyon örülök, hogy a tavasz folyamán veretlen maradt a csapatunk. Szép volt fiúk!

A csapat tagjai voltak:   Bocsi Csaba, Kovács Richárd, Szabó Zsombor, Suha Norbert, Csonka Benjámin, Danó Tamás, Lakatos Csaba, Ökrös Balázs, Szabó Márton, Dulai Rajmund, Tima Zsolt, Farkas Benjámin, Molnár Erik, Bocsi Bence, Lázár Patrik, Berki Krisztofer, Para István, Berki Richárd, Lázár Iván, Danyi Krisztofer, Kovács Gyula, Unghy Csaba, Németh Olivér, Túró Róbert, Fehér Renátó.

Az érmek átadása június 13-án (pénteken), délután 5 órakor lesz  a Bocsi Attila Sporttelepen. Várjuk kedves szurkolóinkat is, ünnepeljünk együtt!

Hajrá Pétervására!