Pétervásárán a Bódi Tamás emlékverseny hatalmas sikert aratott

Jól sikerült előszervezést követően, december 30.-án, Pétervásárán, a Szántó Vezekényi István Művelődés Házában öt ország (Mongólia, Ro­mánia, Szlovákia, Ukrajna és hazánk) igen népes számú résztvevője között került megrendezésre. Az I. Bódi Tamás nemzetközi értékszámszerző rapid és schnell sakkemlékverseny a Pétervására SE és Pásztó SE közös rendezvénye ként lett meghirdetve.

A verseny névadója a néhány éve súlyos betegség következtében 44 éves korában elhunyt Bódi Tamás (1970–2014) volt, aki fáradhatatlanul dolgozott Heves és Nógrád megye sportági utánpótlásának a fellendítésén. Versenyzett, oktatott és közben a Nógrád megyei Sakkszövetség elnöki tisztségét is betöltötte.

A rendezvény nagy létszáma két dolognak volt köszönhető (2 csoportban 124 fő). Egyrészt Bódi Tamás elismertségének, másrészt a verseny újszerű lebonyolításának, hiszen az „A” csoportban egyetlen nap alatt lehetett rapid és blitz (schnell) élő-pontot is szerezni.

Ilyen verseny Magyarországon még nem volt.

A verseny helyezettjei:

Rapid „A” csoport (83 induló):

  1. Balog Imre 6,5 pont, 2. Nomin-Erdene Davaademberel (mongol) 6,5 pont 3. Pribelszky Bence 5,5 pont

Schnell (Blitz) „A” csoport (72 induló):

  1. Balog Imre 9,0 pont, 2. Nomin-Erdene Davaademberel (mongol) 7,0 pont, 3. Binder Tamás 7,0 pont.

Rapid „B” csoport (31 induló):

  1. Berta István 7,0 pont, 2. Simon Milán Gábor 5,5 pont, 3. Szabó Bertalan 5 pont

Schnell (Blitz) „B” csoport:

  1. Bakó Milán 6,5 pont, 2. Berta István 6,0 pont, 3. Koncz Regina 5,0 pont.

A rendkívül erős mezőnyben szakosztályunk sakkozói jól teljesítve a középmezőnyben zárták a versenyt mind két csoportban.

sakk1
sakk2
sakk3
sakk4