Országos döntőbeli szép siker

A pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola diákjai nagy bravúrt hajtottak végre. Májusban a IV. korcsoportban, Labdarúgás sportágban megnyerték Egerben a Megyei döntőt amivel jogot szereztek arra, hogy kijussanak a június 7-8-9-én megrendezésre kerülő Országos döntőre, melynek helyszíne ezúttal Pécs város volt. Az iskola múltjában kutakodva még nem volt példa arra, hogy labdarúgás sportágban országos döntőre jusson a csapatuk. Ez most megtörtént.

A csapat kilenc játékossal és két edzővel utazott a verseny helyszínére. A pénteki megnyitón 19 megye  és Budapest bajnokcsapata tekinthette meg a Diákolimpiai láng meggyújtását.

Szombaton 4 csoportban 5-5 csapattal küzdöttek a csapatok a továbbjutó helyekért. A fiúk ezen a napon nagyot küzdve,  nem törődve a hatalmas esővel a következő eredményeket érték el:

Pétervására- Soltvadkert             0-0 büntetőkkel: 3-2

Aparhant- Pétervására                 1-2

Ajka- Pétervására                         1-3

Szeged- Pétervására                    1-8

A csapatunk ezekkel az eredményekkel a „D” csoport győzteseként jutott az ország legjobb 8 csapata közé, amit vasárnap délelőtt rendeztek meg. A csoportmeccsek után fáradtan ugyan, de a kis csapat részt vett egy városnézésen is ahol Pécs nevezetességeit látogatták meg.

Vasárnap nagyon jó csapatok ellen játszhattak a fiúk, ahol már látszódott a fáradtság. Minden ellenfelünkkel kiegyensúlyozott jó mérkőzéseket játszottak. Eredmények:

Sárbogárd- Pétervására   4-2

Pétervására – Debrecen      1-3

Soltvadkert – Pétervására 0-1

Csapatunk így végül az Országos Döntőn, a 7. helyezést érte el, ami óriási siker a fiúk számára. A csapat minden tagja a Pétervására Sportegyesület igazolt labdarúgója. A csapat tagjai voltak: Para István, Kovács Richárd, Dulai Rajmund, Szabó Márton, Danó Tamás, Suha Norbert, Farkas Benjámin, Danyi Krisztofer, Berki Krisztofer. Edzők: Boros Csaba, Pádár Béla.

DSCF8808beolvasás0011

Gratulálunk Fiúk a szép sikerhez!

Hajrá Péterke, Hajrá Tamási!